Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Νέα υπηρεσία ασφαλούς αναζήτησης από την Google

H Google δίνει τη δική της απάντηση στη λογοκρισία και την παρακολούθηση των χρηστών του διαδικτύου από τις κυβερνήσεις προσφέροντας πλέον τη δυνατότητα κρυπτογραφημένης αναζήτησης.

Οι χρήστες θα μπορούν πλέον να κάνουν τις αναζητήσεις τους στο διαδίκτυο χωρίς να αφήνουν ίχνη και χωρίς οι ειδικές υπηρεσίες κυβερνήσεων να μπορούν να ανακαλύψουν το τι ψάχνουν οι πολίτες εντοπίζοντας τόσο τους ίδιους όσο και τους ιστότοπους που επισκέπτονται.

Η υπηρεσία η οποία βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστική -BETA- περίοδο είναι εξαιρετικά απλή αφού οι χρήστες δεν έχουν παρά να ξεκινούν τις αναζητήσεις τους από τη διεύθυνση https://www.google.com και ξεκίνησε να λειτουργεί από την περασμένη Παρασκευή στις ΗΠΑ και από τις αρχές της εβδομάδας, σταδιακά, στο υπόλοιπο κόσμο.

Οι ασφαλείς αναζητήσεις μέσω Google στηρίζεται στην τεχνολογία SSL (Secure Sockets Layer) η οποία χρησιμοποιείται σε τραπεζικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου καθώς και στους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Οπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, η ίδια τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί σύντομα και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Google.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου